2008. április 8., kedd

Még egyszer a baloldali fordulatról

Valaki fejlődéslélektanban jártas magyarázza már el nekem, hogy miért van ez így:



Értem én, hogy a gyermek örül annak, ha gyakorolhat egy frissen megtanult új mozgásformát, és el kell ismernem, csöppnyi hommelette-ünk végérvényesen tökélyre fejlesztette a balra fordulás nemes művészetét. De némiképp lehangoló az a kilátástalan küzdelem, amit azért folytatunk, hogy jobbra is képes legyen dőlni. Persze felvilágosult szülőkként a soft method hívei vagyunk, inkább motiválni próbáljuk a jobbra fordulást, semmint brutális beavatkozásokkal kikényszeríteni, ám - amint az a fenti képből is látszik - nyilvánvalóan kudarcra vagyunk ítélve.

Persze ha választhatok, hogy egy öntudatosan, saját elhatározásából kizárólag bal oldal felé megforduló gyermek apja legyek, vagy egy bármilyen irányba mechanikusan mozgatható grillcsirkéé, akkor azért az előbbit választom.

8 megjegyzés:

  1. Ket hipotezisem van:

    1. A konzumerizmus elleni korai lazadasrol van szo, ezzel probalja sugallni nektek, hogy bojkottalnotok kellene a Babies R Us-t (vagy ami ennek a magyar megfeleloje)

    2. Amit figyelmen kivul hagytatok az a szonyeg vagy mi, amin fexik. Jobb oldalan jol lathato a egy cukorrepa, bal oldalon egy nyuszi. Ki fordulna a cukorrepa fele. Kontroll-kiserletkent javaslom a szonyeg atkombinalasat.

    VálaszTörlés
  2. Több kontrollt is elvégeztünk. 1) Ismételten permutáltuk a szőnyeg elemeit; 2) A szőnyegre fekve megállapítottam, hogy a hanyatt fekvő csecsemő perspektívájából az általad "cukorrépának" nevezett motívum és a nyuszi nem megkülönböztethető. Tehát indokolatlan lenne az utóbbit preferálnia.

    A rendszerkritikai attitűdről: a BabiesRUst egyébként is bojkottáljuk, csak turkálóban vásárolunk, meg foltos kölcsöncuccban járatjuk. Tévénk sincs, basszus, a babakocsiját lomtalanításon szereztük, egy Klee-repró lóg a pelenkázó fölött, mégsem fordul jobbra az istenadta...

    VálaszTörlés
  3. Hat Klee poszter alatt felnove meg szep hogy nem. Talan ha kicserelitek egy Jack Vetriano-ra...

    VálaszTörlés
  4. masik lakotars:

    nono,nagyon jók azok a kölcsöncuccok!

    Frau P-t egyébként nappal kedveli (kedves gügyög neki), este viszont nem akar ránézni - hiába, pirosas árnyalatokban úszik.

    VálaszTörlés
  5. Vettriano még viccnek is rossz. Másodosztályú giccsfestőkkel nem romboljuk méhünk gyümölcsének ízlését. Az tényleg nagyon fura, hogy napközben beszél hozzá, este, fürdetés után meg többször elsírta magát - (erről van szó egyébként, Kleenek egyetlen ecsetvonása többet ér az egész angolszász neorealizmusnál.

    VálaszTörlés
  6. Hello, masik lakotars, jo, hogy nem en kommentalok egyedul...

    Frau P jo huzas, de azert lassuk be, hogy felhomalyban en is konnyekkel kuszkodnek, kulonosen rovidulesben nezve...

    Hanna dadaista nevelesenek jegyeben a figurativ muveszet meg par evig kizarva, de Malevicset nagyon csipi.

    Egyebkent nem hittem volna, hogy Vetrianot barkinek is oka volna ismerni Magyarorszagon, azt hittem, hogy a La Manche csatornan nem gyuruzott keresztul a hotel-lobbik ezen szarvasfejjel kompatibilis dekoracioja.

    VálaszTörlés
  7. szia b! hátha mások is hozzászólnak idővel...
    Hű, tényleg szupergiccsek

    VálaszTörlés
  8. Fuu, ezeket a dizozoseket nem is ismertem (ezeket nem rakjak fel vendeglokben), de a kedvencem az esernyos tengerpartos, s annak szocialis radikalitasa, ahogy a szobalany es az inas tartja az esernyot a par fele...

    VálaszTörlés