2008. május 6., kedd

100 lista pelenkázáshoz, No.3

A felületes szemlélő azt hihetné, hogy a kezdő apuka erősen túldimenzionálja ezt a pelenkázásilista-kérdést, pedig kevés fontosabb dolog van annál, hogy gyermekünket elszórakoztassuk fehérneműcsere közben. Addig boldog egy család, amíg ez a legnagyobb problémája! Lássuk, ezúttal mivel próbálom lenyűgözni izgő-mozgó utódomat: hát a világirodalom leghíresebb szerelmespárjaival.

A nagy kuplék listázása azért is fontos, mert így jelentősen hozzájárulunk a kisded kiegyensúlyozott érzelmi fejlődéséhez. A követendő (vagy kevésbé követendő) példák nagyszerű viselkedésmintákat adnak a mégoly zsenge korú hommelette-nek, arról nem is beszélve, hogy a párosok közül jónéhánynak remek, vigyort ébresztő fonémacsoportokból áll a neve.

Nézzük például ezeket: Antonius és Kleopátra (jelentőségteljes pelenkázási hangsúlyozással: Antóóóóniusssz és Kleopáááátra, találkozunk még Filippi-pi-pinéééél!);
Philemon és Baucis,
Trisztán és Izolda,
Csongor és Tünde,
Orfeusz és Eurüdiké,
Abélard és Héloise,
Romeo és Júlia (persze, ők a leghíresebbek, de a legkevésbé érdekes hangalakúak),
Paris és Heléna (ez sem túl izgalmas, a kis hommelette unottan fordul a lecsukott szemű szürkésfehér filcnyúl felé, pedig annál érdektelenebb dolog nincs a szobájában - mármint jelen pillanatban az apján kívül),
Porgy és Bess,
Dafnisz és Kloé,
Florentino Ariza és Fermina Daza (természetesen, García Márquez, egyéb erényei mellett a leggyermekszórakoztatóbb nevek kitalálója, egyszer majd bemagolom a Száz év magány összes szereplőjének a nevét, de az már egy következő gyereknél lesz, és kizárólag hasmenés esetén, az tuti!),
és így tovább.

Ha pedig kifogytunk a nevekből, akkor jöhetnek a sztorik, gyermekünk épülésére: "és akkor Abélard bácsiból, aki pap bácsi volt, a megszöktetett leány feldühödött atyja, hogy is modjam, pap nénit csinált..."; "és akkor Porgy bácsi mókás angolsággal szerelmet vall Bess néninek, aki aztán otthagyja őt az operatörténet leghülyébb nevű szereplője miatt", amiket, ha gyermek nem is ért, de legalább a kezdő apuka remekül elszórakoztatja magát.

És hogy a felvilágosult szülők elkezdhessék leányuk feminista szellemű nevelését, az öltözködés küzdelmeitől feltüzelt, halál ideges gyermeknek feltehetik a szónoki kérdést: vajon miért van az, hogy minden híres szerelmespár esetében a férfi van elöl és a nő hátul?
A pelenkázáshoz javasolt listák metalistája megtekinthető itt.

6 megjegyzés:

  1. Es Rachel Green & Ross Geller?

    VálaszTörlés
  2. http://www.imdb.com/title/tt0108778/
    elkel egy sorozatjunkie a háznál

    VálaszTörlés
  3. Jé, ezeknek van vezetéknevük?

    VálaszTörlés
  4. Bunko muveletlen.
    Egyebkent feminista eszmefuttatasodban sincs igazad, mert itt van Dido es Aeneas.
    Szivesen elmagyarazom, ok kik voltak (vezeteknevuk legalabb nincs...)

    VálaszTörlés
  5. Ez tök rossz példa, igazából nem is volt szerelem. Hiában van elöl a csaj, ha a csávó az első adandó alkalommal lekoccolt.

    VálaszTörlés