2008. május 15., csütörtök

Újtárgyiasság a gyerekszobában

Súlyosan tévednek, akik azt gondolják, hogy a gyerekszoba a cukimuki, színes plüssbigyók, csilingelő tündérek, plafonról lelógó gemütlich pamutmedvék édeskés birodalma. Nem, a gyerekszoba a klasszikus avantgárd, a Neue Sachlichkeit, a mértani formák, a konstruktivista szerkesztés, a forradalmi látásmód, Moholy-Nagy és Rodcsenko, egyszóval az újtárgyiasság territóriuma. Alant a bizonyíték, a kezdő apuka kíméletlen, objektív tárgyszerűséggel örökítette meg a... mit is? A Füles magazin* stílusában: Mit látunk a képen? (.ttözök kegat a sétjefgeM)



*Apropó, gondolta volna valaki, hogy a nyugdíjasok és krónikus székrekedéssel küzdők körében méltán népszerű, fél évszázados, legendás Fülesnek egyáltalán nincs honlapja?

3 megjegyzés:

  1. A megfejtés (segítség nélkül): Száradó gyerekalsók.
    Beküldöm a megfejtést fél éves Füles előfizetés reményében

    VálaszTörlés
  2. Frissen szantott szantofold talan?
    Te kis formalista !
    Azert nem elegge atlos ahhoz, hogy Rodzsenkot szadra vedd. Es nem elegge szepen komponalt, hogy Moholy-Nagy legyen - bar, mint errol mindenki megbizonyosod6 a Varban - komponalni o is csak 1922 korul tanult meg.

    VálaszTörlés
  3. Micsoda? Itthon vagytok? Azonnal pótoljuk a télen szerencsétlenül meghiúsult találkozást!

    Egyébként nincs igazad, Moholy-Nagynak már az 1916-17-es harctéri vázlatai is zseniálisak. De ezt beszéljük meg inkább élőszóban.

    VálaszTörlés