2008. október 6., hétfő

100 lista pelenkázáshoz, No.5

Bár régen esett szó a pelenkázás közben történő gyermekszórakoztatásról, a probléma azért akut maradt, sőt egyre súlyosabb a helyzet. Izgő-mozgó, állandóan ficánkoló utódunk betöretlen vadlóként (óh, milyen gyönyörű metafora!) rúg ki, kalimpál, harap és nyihog minden egyes alsónemű-csere közben, a kezdő szülők meg újabb és újabb trükköket kénytelenek kieszelni figyelmének elterelésére. A mai szomorú napon, kudarcokkal, vesztes csatákkal, elbukott forradalmakkal, arccal a földnek temetett halottakkal, elszakított nemzettestekkel terhelt történelmünk e gyászos emléknapján mi mást is tehetnénk, mint összekötni a hazafias szellemű nevelést a pelenkázás közbeni szavalással. Jöjjön tehát minden gyermekpelenkázások legszomorúbb listája. Jegyezd meg jól, gyermekem, mert a rajta szereplők igencsak méltók az utódok emlékezetére.

Aulich Lajos, Damjanich János, Desewffy Arisztid, Kiss Ernő, Knezic Károly, Láhner György, Lázár Vilmos, Leiningen-Westerburg Károly, Nagysándor József, Poeltenberg Ernő, Schweidel József, Török Ignác, Vécsey Károly. És a body gombolása közben ne feledkezzünk meg mind közül a leghősiesebbről, gróf Batthyány Lajosról, aki - elkerülni próbálva a megszégyenítő akasztófát - öngyilkosságot kísérelt meg, de a császári orvostudomány legnagyobb dicsőségére összerakták annyira, hogy saját lábán állhatott a kivégzőosztag elé. Hát igen, drága hommelette-em, ilyen szomorú országba születtél.

A pelenkázáshoz javasolt listák metalistája megtekinthető itt.

4 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. akkor mégegyszer:
    van remény, persze nem a nemzetre gondolok. A tiltakozás egyéves kor körül hirtelen megszűnik, a vadcsikó attitűd más területeket talál magának. Talán az ok abban a felismerésben keresendő, hogy "ki nem szarja le a pelenkázást!"

    VálaszTörlés
  3. Á, nálunk nem. Én is utáltam ezt a napi ötszöri irracionális háborút, de sokkal rosszabb, amikor már futni tud és reggel hétkor fogócskázni kell vele pelenkázás örvén.

    VálaszTörlés
  4. Hát nem tudom. Most a kórházi kalandozások során láttam a folyosón olyan szállítóágyat, aminek a pereméhez vastag csatos bőrszíjak vannak erősítve a páciens rögzítéséhez. Ha egyéves kor körül tényleg megszűnik az ellenállás, akkor nem veszünk ilyet.

    VálaszTörlés