2008. november 29., szombat

A Nagy Szülinapi Százlabda Projekt

A születésnapi ünnepségsorozat természetesen ajándékozásban csúcsosodott ki. Sokat törtük a fejünket, hogy mi lehetne méltó és emlékezetes ajándék egy ilyen megkülönböztetett jubileumra. Aztán a leghülyébb ötlet mellett döntöttünk (a kezdő apuka vállalja a felelősséget, ő erőltette a dolgot, igaz, drága lakótársam is bűntárs, mert végül ő rendelte meg). A látványosság/ár arányt figyelembe véve végül is nem volt olyan hülye ötlet. Lapozás után színkavalkád!

Szóval egy szép napon száz darab műanyaglabda érkezett újlaki rezidenciánkra, ilyen ízléses, kartondobozos csomagolásban:



Heteken át a kisgyerekes szülőkre jellemző professzionalizmussal rejtegettük kíváncsi és vérmes utódunk elől, hogy aztán születésnapján egy ilyen remek ikeás szatyorból rajtaütésszerűen eléborítsuk.



Volt is nagy meglepetés...





...meg elmélyülés.







Aztán rájöttünk, hogy magunk alatt vágtuk a fát. Napok múltán levontuk a tanulságot: oltári marhaság volt száz darab műanyaglabdával meglepni az ifjú hommelette-et, mert lehet, hogy nagyon szórakoztató látvány, de esténként nekünk kell elpakolnunk ezeket.



Búcsúzóul még egy portré az apró és születésnapján meglehetősen indiszponált omlettkéről, ami pompásan előrevetíti, hogy fog majd kinézni egy 16 (15?, 14?) év múlva bekövetkező macskajajos hajnalon, amikor - minden atyai intés ellenére - hazatér első jelentősebb vörösboroskóla-turnéjáról és reggelig a toalettet teríti.

3 megjegyzés:

  1. kis mágnescsíkokkal átszőtt lasztikészlet kéne nektek :)úgy képzelem, hogy este a megfáradt (de nem megtört) szülők lekapnák a labdagyűjtő vasizé egyébként dekoratív burkát, és a sok labdát sitty-sutty, odavonzaná. esetleg fordítva: esténként apuka megtekerné az elekrtomágnes izéjét, felmágnesezőjét... szerintetek kelendő lenne? szerintetek ma hány lüke rajzfilmet néztem?

    VálaszTörlés
  2. A mágnescsík nem rossz ötlet. Esetleg lassan a gyerekre is lehetne szerelni egyet.

    VálaszTörlés
  3. "Az elektromágnes felmágnesezőjét"??? - Persze, hogy kelendő lenne, feltéve, hogy az "elektromágnes felmágnesezője" digitális. Analóg dolgokat ma már elég nehéz eladni. Persze lehetne egy analóg felmágnesezős sorozat is, kizárólag gyűjtőknek.

    VálaszTörlés