2008. december 4., csütörtök

Kínzó kérdések kezdő apáknak 01.

Míg hajnalban álmatlanul forgolódtam a lelkiismeret-furdalástól, hogy még mindig nem sikerült befejeznek a tizenkettedik havi öszefoglalót, szikla tetején lesben álló gepárdként (???) vagy még inkáb eukaliptusz ágán leselkedő koalaként (????) csapott le rám a probléma, amellyel valószínűleg minden kisgyermekes szülő szembenézett már, de egyetlen szakkönyvben sem lelem a megoldást. Kínzó kérdés a lapozás után.

Tegyük fel, hogy kezdő apaként kettesben csatangolsz két-három év körüli leányoddal egy bevásárlóközpontban. Leányodra rátör a pisilhetnék. Hova viszed? A férfibe vagy a nőibe?

(Ugyanez a probléma visszafelé sokkal könnyebb: az anyák nyilvánvalóan a nőibe viszik fiúgyermeküket.) Ez egyébként mélyen összefügg azzal a kiterjed problémakörrel, amiben a pelenkázót (már ahol van!) valami elmebeteg indíttatásból nem külön helyiségben, hanem a női vécében helyezik el.

5 megjegyzés:

  1. ajánlott irodalom :):

    Lackfi János: Johanna és a fiúvécé
    http://www.lackfi-janos.hu/index.php?id=52

    VálaszTörlés
  2. Mi is a baj a ferfivecevel?

    VálaszTörlés
  3. A szakirodalmat köszönöm!

    A férfivécével nincs sok baj, eltekintve a rengeteg himbálódzó pénisztől.

    VálaszTörlés
  4. De a kisasszony általában ül, pobtosabban a könyököddel és csuklóddal tartod ugyebár, hogy nem érjen a WC ülőkéhez, és ezért nem olyan sok a himbálózás. És mi van a fiúkkal a női WC-ben?

    VálaszTörlés
  5. Én mindig szerettem anyámmal a női vécébe járni, bár sose láttam semmi igazán érdekeset. Ami viszont nagy élmény volt, hogy egyszer felvitt a Palatinus női napozójába.

    VálaszTörlés