2009. február 7., szombat

Ilyen az...

...amikor a kezdőapuka dógozik látástul vakulásig (hogy rendes posztra nincs ideje), az ifjú hommelette reggeli közben észrevesz egy madarat az ablakban, a drága lakótárs pedig szemfülesen lefotózza a folyamatot. Sajtófotó-történeti pillanat a lapozás után.







Külön említést érdemel a speciálisan félrefésült, szakszóval "szopottgombóc" frizura, a fül mögött ágaskodó ún. "kacsafarok" és a jellegzetes, Habsburgoktól kölcsönzött uralkodói ajakbiggyesztés.

17 megjegyzés:

  1. és még egy külön említést érdemel a bogárszem is, amely a különleges látvány befogadásához nosza, gyorsan kitágul :)

    VálaszTörlés
  2. A masodik kep a legjobb, latni, hogy valami nagyon izgalmasat lat.

    Hannanak ugyanilyen partedlije van, csak zoldben, praktikusan osszegyulik benne a lecsuszott etel...

    VálaszTörlés
  3. kezdőapukától mikor kapunk megint rendes posztellátmányt? még kér a nép!

    VálaszTörlés
  4. Raton!!!
    Ne a hulye Facebook-on csinalj ilyeneket:

    Benedek took the What film??? movie quiz and scored 100%! 3:57pmBenedek got 25 out of 25 correct for a score of 100%. 80,540 people have taken it so far.

    Hanem irjal az olvasotabornak, hogy mi van a kis Hommelette-vel.

    Meghogy Sztahanov...

    VálaszTörlés
  5. na most aztán már tényleg elég a melóból, sztahanovkodásból, alibiből! hommelette-történetekre, kis színesekre, apuka vad eszmefuttatásaira és ínycsiklandó receptjeire van szükségünk! minket is megvisel a télutó, de hogy még a nekünk járó hommelette-szösszeneteket is megvonják tőlünk! ebből forradalom lesz...

    VálaszTörlés
  6. A tömeg lassú, néma moraja már rövidesen a felszínre tör, No pasaran kiáltással kárhoztatva a tőkés kizsákmányolókat és az ő bérrabszolgáikat! Közben a kommunisták és a nácik édes vérfertőző nász izzadságában forrnak eggyé!

    Írj!

    VálaszTörlés
  7. Wow, ML, ez szep teljesitmeny a Ratontol hianyolt kepzavarok tekinteteben. Ha 'Sztahanov' tovabbra is a facebook-on jatszogat bloggolas helyett, szerintem vedd at tole a stafetat.

    VálaszTörlés
  8. hehe, én már el is képzeltem megfilmesítve - az elmaradhatatlan szerelni szálat a komcsi-náci páros képviselné, és a történetet a nászban fogant fattyú kutatná fel a tisztelt szülők sötét titkokkal terhes múltjáról, mintegy keretet szolgáltatva a visszatekintéshez. mmm, fincsi...

    VálaszTörlés
  9. Bizony itt a válság. az Eur árfolyamváltozás kihat barátaink agyára. A hommelette-en fogynak a spotok...
    Szerencsére a KUMapparátcsik agyakbantovább burjánzanak a képzavarok...
    Amúgy drága b. a műanyag partedli-pótló cucc az IKEA békebeli (azaz békAbeli) remeke. Tartozik hozzá hasonlóan gülüszemű tányér is. Igaz pirosban kicsit bizarr, így ez már önmagában megérne egy spotot. Ha már a Spitfire-babakocsi kapott.

    VálaszTörlés
  10. Bizony, szuper ikea cucc, made in china, ez is hozzajarul tehat a jelenlegi gazdasagi valsaghoz (ha hihetunk Paul Krugmannak).

    Zoldben elegge beka-hatasa van, de pirosban kicsit szurrealis.

    VálaszTörlés
  11. Nyilván hozzájárult, különösen a zöld.

    Raton, írj, vagy folytatom a politikai eszmefuttatásomat, leánygyermeked okulására. És annak ismered a folytatását.

    VálaszTörlés
  12. Lakótárs, nincs mit olvasnom a reggeli kávéhoz...
    Vagy ez egy titkos webes kísérlet, hogyan érhet el egy blog - magához képest - rekordnagyságú oldalletöltést új bejegyzés nélkül?

    VálaszTörlés
  13. Kedveseim!

    Nincs jó kedvem, tehát kicsit nyersen fogalmazok, nézzétek el nekem!

    1) Nyugodtan le lehet szállni fészbúkozási szokásaimról. Nem gondolom, hogy többdiplomás értelmiségiek számára nehéz belátni a különbséget egy éjjel kettőkor végigfutott ostoba, kétperces mozis kérdőív kitöltése és egy vállalhatónak ítélt hommelette-bejegyzésre fordított többórányi munka között.

    2) A komcsik és a nácik vérnászáról öt - igencsak különböző tehetségű - hölgy: a csodás, egyben riasztó Leni Riefenstahl, a buta, egyben öntelt Schmidt Mária, a végletekig elfogult Hannah Arendt, a drámaian ízléstelen Liliana Cavani és a szélsőségesen eredetieskedő Susan Sontag már mindent elmondott; e témához hapsik és névtelenek már nem sokat tudnak hozzátenni. Ez már lerágott csont. Sokkal érdekesebb lenne a nácizmus és az egyre jobban eluralkodó biciklista-terror, vagy a kommunizmus és a szélsőséges zöldmozgalmak meghitten bensőséges kapcsolatáról értekezni. Abból legalább a drága hommelette is okulna, mert a fasizmus-kommunizmus viszonyról már mindent tud (hiszen édesapja e nézetek képviselőit szidja fennhangon reggelenként, ha esik az eső/nem találja a papucsát/csomósra keverte a pépet/megsavanyodott a tej).

    3) A legfontosabb téma: az IKEA gülüszemű pszeudobéka-tányérja nem kínai, hanem vietnami. A megidézett Krugmannel szólva a különbség nem elhanyagolható: Kína nem kizsákmányolt, hanem kizsákmányoló, mivel iszonytató tőke áll rendelkezésére, Vietnam viszont kizsákmányolt, mivel a bérrabszolgaságán kívül semmije sincs. A két ország között legalább akkora a különbség, mint a piros és a zöld békatányér között.

    VálaszTörlés
  14. Még egy közérdekű dolog: többen jelezték felháborodva vagy kétségbeesetten, hogy lekerültek a "lelkes olvasók" listájáról. Ez valami Google-hiba miatt lehet. Esküszöm, hogy sem szánszándékkal, sem véletlenül nem irtottam le senkit onnan. Én is eltűntem egy csomó más blog olvasói köréből, fogalmam sincs, miért.

    VálaszTörlés
  15. Na, ez izgalmas: megneztem tuzetesebben az ikea tal/partedli kombot, es a mienk az Malajziaban keszult. Kivancsi vagyok miert. A hosies vietnami forradalmarok nyilvan csak piros szinben vallaltak...

    VálaszTörlés
  16. Kedves Hommelette apuka!
    Légyszíves, írjál posztot! Úgy várjuk már, mint fecske a nyarat. Meg elkoszolódott piros zokni a piros mosást.

    VálaszTörlés
  17. Az elet sivar es unalmas uj Hommelette posztok nelkul.
    Meg a kardlapozast sem tudtam emiatt elvezni ma.

    VálaszTörlés