2009. július 30., csütörtök

A nagy pesztóposzt


Fordulóponthoz ért a nyár. Az áprilisban elvetett mag beérett, a kertben vad virágzásba kezdtek a bazsalikomtövek, ami félreérthetetlenül jelzi, hogy eljött az ideje a humán kultúrtörténet egyik legmagasabb rendű tevékenységének: a pestokészítésnek. Egy szép vasárnapi reggelen tehát a kezdő apuka nagyvonalúan lemondott arról, hogy az ifjú hommelette-et bevezesse a magyarországi posztimpresszionizmus rejtelmeibe (ezt a nemes feladatot lakótársára bízta). Ehelyett igazi mediterrán kikapcolódást választott. Szekérderéknyi bazsalikom, pirulva illatozó fenyőmagok, pancsolás az olivaolajban, mindez a lapozás után.

2009. július 28., kedd

Rögös úton a hírnév felé

Nos, az e poszt bevezetőjében említett cikk elkészült és megjelent. A kimerítő analízis itt olvasható, drámai hangulatú fotógalériával ellátva.

2009. július 27., hétfő

A Mikulás köztünk jár és rajzol

Gyermekünk születése óta lakótársi közösségünk masszív Eric Carle-tripen van. A gyermektelenek vagy a tényleg nagyon kezdő apukák kedvéért: Eric Carle a kortárs gyerekkönyv-illusztráció doyenje, jóformán az egyetlen szupersztár, akinek népszerűsége a nagy klasszikusokéval, Gergely Tiboréval vagy a Micimackó-rajzoló Ernest Shepardével vetekszik.

2009. július 26., vasárnap

Védőnőblog

Korábban - néhány megjegyzés erejéig - említettem már egykori csodás védőnőnket, aki nélkül ifjú hommelette-ünk mára valószínűleg elhanyagolt, rosszul táplált, félrenevelt, kiegyensúlyozatlan kis vadember lenne, mi magunk pedig bizonytalan, frusztrált és szomorú kudarctörténetet író szülők. Az biztos, hogy konkrét gyerekgondozási kérdésekben - lakótársam professzionalista édesanyja után - tőle kaptuk a legtöbb hasznos és megfogadásra érdemes tanácsot. Méltatlanul keveset említettük őt e blogban, itt az ideje, hogy bepótoljuk az elmaradást.