2007. november 29., csütörtök

Az első fürdetések

Az ifjú hommelette hazaszállításának D-Day bonyolultságú logisztikai hadművelete után hamar szembesültünk a hál'Istennek egészséges gyermek gondozásának egyik legbonyolultabb mozzanatával: a fürdetés rítusának nehézségeivel.

2007. november 28., szerda

Mérleg és Nyilas

Kissé megkésve, de beszereztük újszölöttgondozási eszköztárunk egyik legfontosabbnak ígérkező kütyüjét: a mérleget. Mint látható, a Zeitgeisttel radikálisan szembehelyezkedve, megbízhatatlan digitális gadget helyett egy gyönyörű, klasszikus tolósúlyos, mechanikus batárt válaszottunk.

2007. november 25., vasárnap

Születéstörténet

(Utólagos bevezető: pár nap híján egy év telt el, mire a kezdő apuka nagy nehezen összeszedte magát, és megírja az ifjú hommelette születéstörténetét. A dolog akkor minden friss szülő számára jól ismert okok miatt nem ment - a felfordult élethez, a huszonnégy órás szolgálathoz a mi lakótársi esetünkben még egy három héttel a szülés előtt lezajlott költözés, totális káosz, radikális internethiány, kétségbeesett szélmalomharc is járult az internetszolgáltatóval, de mindenekelőtt a nagyszerű T-Commal. Persze a kezdő apuka tele van írott memókkal, sajtpapírokra, kórismék hátoldalára és hasonlókra firkált széljegyzetekkel, meg persze a mai napig intenzív élményekkel, úgyhogy főleg ezekből, no meg drága lakótársa emlékeiből és persze - a leghasznosabb forrás! - fényképek EXIF-adataiból próbálja meg rekonstruálni az akkori történéseket és benyomásait.)

Egy évem volt tehát gondolkodni ezen a szülés-dolgon. Az intenzív meditációt persze jelentősen megnehezítette magának a szülésnek a végeredménye: egy, a nap 24 órájában intenzív odafigyelést igénylő kis hommelette, aki mellett sok mindent lehet csinálni, mélyen átélt érzelmek kicsiholásától a legdurvább kocsiskáromkodásig, de gondolkodni - azt nehezen. Arra azért sikerült rájönnöm, hogy miért olvasnak-hallgatnak az emberek oly nagy örömmel születéstörténeteket - és még inkább miért mesélik átszellemülten fűnek-fának a sajátjukat.