2009. október 14., szerda

Fény az éjszakában

Sokat sopánkodtam már azon (például itt), hogy - külső iránymutatás, megerősítés, bármi nélkül - milyen nehéz ez az apásdi. Hogy magyar nyelvterületen milyen rohadt nehéz értelmes írott útmutatást kapni, nem csupán az apaszerep kialakításához, de egyáltalán ahhoz, hogy apaként mi a fenét kezdjünk a gyerekkel és rajtaütésszerűen anyává változott nőnkkel. No de most kigyúlt egy apró fénysugár!

Régi nagy kedvencem, a kezdő apukát évek óta sírvaröhögős reggelekkel megajándékozó, megcsömörlött pesti reklámgrafikusból és közepesen sikeres festőből önmagát dél-tiroli kerékpárlakatossá, kocahegymászóvá, életművésszé és mosdatlan tollú, ám annál zseniálisabb karikaturistává átképző Merényi Dániel, azaz a Napirajz grafitmessiása apa lett. Mint a linkből kitűnik, ezt le is rajzolta sőt, további grafikákat ígért a témában. Mivel néhány korábbi szösszenetéből, többek között ebből a félelmetesen találó darabból világosan kiderült, hogy már a szülés előtt is pontos és illúzióktól mentes képe volt a family life-ról, ezért aztán a kezdő apuka igazán nagy várakozásokkal néz az - általa személyesen egyébként nem ismert - másik kezdő apuka vidám rajzos kalandjai elé. Az biztos, hogy három kockából több derül majd ki, mint az itt összeírogatott több száz bejegyzésből.

11 megjegyzés:

 1. Boldog szuletesnapot a 2-eves Bella babanak

  VálaszTörlés
 2. egy derekas bölcsi-poszt, szép visszatérésként?

  VálaszTörlés
 3. Igen, másoknak is hiányoznak a kalandjaitok. Jelentkezz!

  VálaszTörlés
 4. Papa! Tehettél volna valóban vmi újévi fogadalmat, hogy na most aztán télleg nekigyürkőzöl...
  Várjuk a meg- és kinyilatkozásaid!

  VálaszTörlés
 5. Sziasztok! Az egész blogot nagyon szerettem, de külön szeretném megköszönni a babalemezeket. A kisfiammal sokat hallgatjuk őket, nagyon szeretjük mindkettőt. Üdv.

  VálaszTörlés
 6. Nagyon hiányoznak a kalandjaitok. Azóta is töprengünk mi lett a bölcsivel. :(

  VálaszTörlés
 7. Még mindig nem késő megírni a bölcsiposztot, papesz

  VálaszTörlés
 8. Köszönöm az aggódó, sürgető, biztató kommenteket és leveleket. Nagy meglepetés várható.

  VálaszTörlés