2008. július 27., vasárnap

Még egyszer a terhesdídzséről

Ennek a bejegyzésnek nem sok köze van a kezdőapukasághoz, annál inkább a kezdőbloggerkedéshez. A kezdő apuka és kezdő blogger még most, közel tízévnyi intenzív webes munkatapasztalat felhalmozása után is képes meglepődni a Nagy Internetes Webvilágháló rejtelmein. Bizony, néha rácsodálkozom, mint Almási Miklós a blogoszférára. Teljesen offtopic bejegyzés, de aranyos sztori a Budapest-Arizona tengelyen.

Az előzmények dióhéjban: e közepesen vicces meggazdagodós poszt élesítése után néhány nappal meglepve tapasztaltam, hogy meglehetősen megugrott a blogon az Egyesült Államokból érkező forgalom. A találatok nagy része egyetlen oldalról, az azEDM.com-ról érkezett, amiről némi vizsgálódás után kiderült, hogy az arizonai EDM, azaz elektronikus tánczenei színtér kulcsfontosságú fóruma. Legnagyobb meglepetésemre elérkeztem ehhez a fórum-topichoz, amit a fent említett posztba beányazott Youtube-videó főszereplője, DJ Ness indított. Ő ugyanis - a kezdő apukához hasonlóan - a saját honlapján meglehetős forgalmat tapasztalt Magyarországról, utánament a dolognak, megtalálta lakótársi blogunkat, és riadtan tapasztalta, hogy egy teljes bejegyzés szól róla valami különös, barbár, valószínűleg Shakespeare által kitalált ország nyelvén.

Miután szegény még abban sem volt biztos, hogy milyen nyelven íródott a poszt (feltételezte, hogy magyarul), kézenfekvő módon az arizonai elektronikus-zenészektől kért segítséget, akik ajánlottak is neki egy nagyszerű fordítóprogramot. A végeredmény, remek kezdőapai körmondataim sajátos pidzsinje önmagáért beszél:

"Fast mental arithmetic: spectacularly from the greatest part of terhesdídzsézni because of the middle of the second trimester, so what means it may be because of the 20. week in such a way that he may be cca. 19 through seven nyomni a fellépéseket. Let us not overburden it poor mommy, we are spent on the weekends paying well only anyway, so let us reckon with 38 appearances. Since a pregnant woman is an extra behind the counter, considerable közönségszám-service entailing growing, et us count triple salary because of this: in the evenings 150 thousand forints. It is altogether 5 700 000 forint. Because of the taxes and contributions this cca. 3 700 onto a thousand thaws (if we are lucky, in some clubs into a pocket we receive the juice). From this, if scantily, but we may last until a couple of months, it some other superb idea occurs to a daddy certainly."

"Since a prengnant woman is an extra behind the counter", "in some clubs into a pocket we receive the juice" - azt hiszem, ezek mókásabbak, mint amilyen bejegyzéseket a kezdő apuka valaha is írni lesz képes. Mondjuk a mondatok eredeti jelentésére nézve vajmi kevés információt tartalmaznak, ezért hát az említett fórumban megindult a találgatás, és már tartott egy-két napja, amikor a kezdő apukának megesett a szíve szegény DJ Nessen. Küldött tehát egy magyarázó levelet a művésznőnek és gyakorló anyukának, amiben biztosította őt, hogy semmiféle pejoratív dologról nincs szó, de természetesen eltávolítja a videót, ha a művésznő úgy kívánja. A művésznő nem kívánta úgy, sőt az öröm és a hálákodás mértéke még a kezdő apukát is meglepte, az arizonai EBM-szcéna pedig megnyugodott, és élete visszatért a rendes, 160 BPM-es kerékvágásba.

A sztori ennyi. Belátom, nem túlságosan érdekes, a tanulság mindenesetre annyi, hogy megfelelő online fordítóprogrammal a legostobább, legunalmasabb és leggyagyább baba-mama-papa blogon is könnyesre röhögheti magát az ember.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése