2008. július 10., csütörtök

Miből fogunk meggazdagodni, 1. ötlet: terhesdídzsé

Mint egy korábbi posztban már kifejtettem, lakótársi közösségünk számára nem a sok munkán keresztül vezet a meggazdagodás útja. Apuka ugyanis már-már ott tart, hogy inkább feláldozza utódja jövőjét, a majdani tandíjat meg lakást, csak most minél többet lehessen együtt az ifjú omlettkével. Persze a józan realitásérzék minduntalan győzedelmeskedik, de az nyilvánvaló, hogy - ha már nem akad egy önfeláldozó mecénás, aki nagyvonalúan finanszírozza családépítési törekvéseinket - kell valami nagyszerű ötlet, ami rövid időn belül mérhetetlen mennyiségű pénzt fial. Apuka ötletekben sosem szenvedett hiányt, anyuka viszont lelkes és precíz munkaerő ("I've got the brains, you've got the looks", ahogy a kitűnő Pet Shop Boys mondja), így hát nem kérdés a munkamegosztás. Megfordítjuk a klasszikus családmodellt, én megszülöm (hehe) az ötletet, és gyesre megyek, anyuka meg visszatér a munkaerőpiacra és megvalósítja azt.

A HTB-várományos apuka első zseniális terve már feltételezi a következő utódot: anyukából jól menő terhesdídzsét faragunk. Azt hiszem, megtaláltuk a piaci rést - drága lakótársam amúgy is lelkesen és értőn keveri a jobbnál-jobb (Király Levente örökbecsű szavaival) ágybavivős kamu-dzsessz válogatásokat. Persze nem feltétlenül kell andalító szvingeket keverni. A legkézenfekvőbb és legegyszerűbb megoldás a kihangosított CTG: jó kis 120-160-as BPM, bármelyik detroiti technópápa vagy berlini industrial-legenda becsületére válna. Hatalmas, rengő pocak, dübörög a ritmus, bömböl a beat.

Gyors fejszámolás: látványosan terhesdídzsézni nagyjából a második trimeszter közepétől, tehát úgy a 20. héttől lehet, ami azt jelenti, hogy kb. 19 héten keresztül lehet nyomni a fellépéseket. Ne terheljük túl szegény anyukát, egyébként is csak a jól fizető hétvégékre megyünk rá, tehát számoljunk 38 fellépéssel. Mivel egy terhes nő a pult mögött extra, jelentős közönségszám-növekedéssel járó szolgáltatás, ezért számoljunk tripla gázsit: esténként 150 ezer forintot. Az összesen 5 700 000 forint. Az adók és járulékok miatt ez kb. 3 700 ezerre olvad (ha szerencsénk van, néhány klubban zsebbe kapjuk a lét). Ebből, ha szűkösen is, de kihúzhatjuk pár hónapig, addig meg biztosan eszébe jut apukának valami másik nagyszerű idea.

És hogy látható legyen, hogy nem elvetélt (hehe) ötlet ez a terhes-lemezlovaglás, idebiggyesztem a kitűnő house-lady, DJ Ness egy klasszikus fellépésének videóját:



Ha valaki aggódna, hogy micsoda kockázatot vállalt DJ Ness kismamaként, az itt megnézheti, hogy milyen tündibündi kisgyerekké cseperedett a százdecibeles technózajban az egykori pocaklakó.

2 megjegyzés:

  1. Esetleg bevezethetnénk az ovidiszkót is. Vagy kismamadiszkót, még jobb!!! Csak 100%-os gyümölcsléből készült koktélok, ásványvíz, Laktoherb minden mennyiségben, semmi dohányfüst. És persze függőágyak, babzsákok a pihenni vágyóknak és étterem a biokajáktól a házi jellegű pörköltig. És uszi és konditerem és könyvtár és kávézó és ruhabolt ésatöbbi ésatöbbi... Mamaplázát Budapestre!!!

    VálaszTörlés
  2. Drága másik lakótárs, ne lődd le nagyszerű ötleteimet! A kismamabár lesz a következő.

    VálaszTörlés